braynt Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Merhaba arkdaslar birkaç düşüncemizi sizlerle paylaşmak istedik . Beta süresince gözle görülür bi sekilde server'da herşeyin ne kadar basit oldugunu görmüşssünüzdür (İtem konusunda).Bu durumun offical 'de böyle olacagını düşünmüyorum ve tasvipte etmiyorum.Oyunda bulunan herşeyin bir degerinin olması gerektigine inanıyoruz , dropları olan shard,raptor,shel vs gibi parçaların belirli bi farm karsılıgında insanların kazanıp satabilecegi gibi mesela . Neredeyse kusursuz bir DB'ye sahip olan bu serverin diger imitasyon (kopya) serverlardan tabiikide bir farkı olması gerekli bu zorluk derecesi ve kademeli ilerleyişi olacaktır . Her server yönetimi tabiki bu tarz serverlardan kar kazanc elde etmesi gerekmektedir. Fakat bu kazanc İnsanların upgrade oranlarını yüksek tutup(Trinalı-Rebirt Trinalı oranlar) insanların sadece bu sekilde upgrade yapıp üstünlük saglayacagının öngörüsünü yaratacak sekilde olmamalıdır.Bu durum uzun vadeli ve kalıcı olacak bir zorluk seviyesiyle oyunda ilerleyişi saglamaktan geçer. Server'ın zor olmasını istememizin sebeplerinin basında gelen durum slot basma olsun item kasma olsun farm ve pk nın birbiri ile uyumlu sekilde gitmesinin fazlasıyla oyun zevkini arttırmasından kaynaklıdır. Zorluk seviyesi veya baslangıctan bügüne gelen yamaların hepsinin bir anda gerçekleştigini düşünün herkesin 1 ay için krowaz ,utc , vs gibi herşeye sahip oldugunu düşünün farm pk serverdan cıkıp , insanların gün içerisinde belli aralıklarla oynadıgı bir pk server olmaktan başka bir sonuc dogurmaz bu durum . Yönetimin zaten düşünceli bir sekilde bu konuda çalışmalarını biliyorum fakat siz degerli oyuncularında görüşleri önemli bu konu hakkında bu yüzden sizlerde bu konuda düşünceli davranıp dogru kararı vereceginizi düşünüyorum. Taktire şayandır ki herkes bu oyundan en çok zevki ilk başladıgında almıştır zor olan herşeye ulaşmak için sarfedilen yol keyifli ve eglenceli geçecektir. Ve En önemlisi beta süresi bitmeden forumda bulunan clan leaderleri vs topluluk leaderlerinin Teamspeak yoluyla toplanıp fikir görüşlerini beyan edebilecegi bir ortamın düzenlenmesi için yönetici ve türk toplulugu sorumlularından böyle bir özveri bekliyorum.Not: İce , ayak kırma vs gibi koşma engelleyici skiller yedikten sonra sw sc bug'a siliniyor tekrarda basılmıyor bu sorunun düzeltilmesini rica ederim .Vakit ayırıp okudugunuz için teşekkürler Clan: OTTOMANPLATOONBraynt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigBoss Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Selam dostum. Öncelikle sen ve diğer arkadaşların da bilgilenmeleri amacı ile oyun süresince yetkililerle iletişimde olup; bu ve bu tarz tüm soru ve konuları kendilerine yöneltmiş birisi olarak bir kaç soruna cevap vermek isterim. Öncelikle Shard, Raptor vb. itemlerin NPC de olması çok mantıklı. Neden mi? Çünkü oyunun ilk günü ile birlikte KROWAZ eşya ve silahlar farmlanabilecek. Yani krowaz farmı varken kimse raptor farmlamakla uğraşmaz. Ve betadaki gibi herkese yüzbinlerce KC bedava verilmeyeceği için kimse öyle +8 +9 lara direk basamayacak. Bu yüzden çok aşırı basit olacağını düşünmeyin. Knight-kingdom oynayan varsa zaten %100 aynı db ve aynı still. Daha iyi anlar söylemek istediğimi. Bizlerin krowaz set; level, krowaz item derken zaten hem pk hem exp hem farm epey keyifli geçireceği bir zamanımız olacak. Yaklaşık 1-1.5 ay sonra da UTC açılacak. Bu sefer de 2. kademe devreye girecek ve UTC farmlamaya başlayacağız. Bu da tabi bir rekabet ve zaman alacak. Şimdi slot basma işi güzel. Ama bu tarz sunucularda sonradan oyuncunun gelmesini %100 engelleyen bir olay. Başta başlayan adam alır itemini yapar. Sonra slot basar basar keser. Örneğin benim clanım 30 kişi. Slotta item çıksa cz de kimseye kolay kolay item kastırmayız. Ya da bizim gibi sayısı yüksek olan kişilerde bizi rahatsız eder. O yüzden bu sistem inan bana mantıklı. AYRICA EXP ORANI 4 KAT DAHA ZOR OLACAK. Bu yüzden yaklaşık 4-5 gün sürecek 83 olmak. Bu da çok tadında. Zaten 4-5 günden sonra insanlar boğuluyor. Sonuçta private sunucu ve insanlar pk atmak. Güzel itemlerle oynamak istiyor. Yönetimin mantığı tamamen bu yönde. Ice vb. skillerden sonra sw basma olayı da düzelmiş bildiğim kadarı ile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts