d5dl2 Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 (edited) Merhaba, Yeni sunucunuz için iyi dileklerimi sunuyorum. Aşağıda beta sunucunuzda yaşadığım bazı problemleri paylaşmak istiyorum: Karakterimizi E tuşuna basarak koşmasını sağladıktan sonra, etraftaki herhangi bir Mob veya Player'a mouse ile sol tıklamak (çok kısa bir dokunuş olsa bile) karakteri o yönde hareket etmeye sebep oluyor. Orjinal sunucuların client'larında bu davranış bulunmamaktadır. Herhangi bir Mob veya Player'ı seçmek, karakterin o an yaptığı işlemi engellememeli. (Aynı olay sabit duran bir karakter ile yakındaki bir kutuya sol tık ile bakılmak istendiğinde de gerçekleşiyor ve yıllardır olgunlaşan deneyimlerin körelmesine sebep oluyor - Sol Tıkta doğru olmayan birşeyler var) (Aynı problem başka bir karaktere çift tıklayarak takip etmemize de engel oluyor) VIP şifresini inventory üzerinden 3 kere ardı ardına hatalı girdikten sonra açılan ticket atmak ister misiniz penceresinde Confirm'e tıklamak; hem şuanda hizmet vermeyen bir linke yönlendiriyor hemde client'ın anında kapanmasına sebep oluyor. Bunların yanı sıra oyuncu deneyimini yüksek ölçüde iyileştirebilecek önerilerim de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları diğer PvP sunucularında hali hazırda bulunuyor olabilir: Oyundayken mouse'u herhangi bir mob veya karakterin üzerine götürmek (mouse hover), ilgili Mob veya Karakter'in ismini bize uzakta olsa dahi gösterebilir. 120 FPS kısıtlaması, günümüz teknolojisi göz önünde bulundurulduğunda donanımı çok daha yüksek olan oyuncular için 240 veya 480 gibi değerlere yükseltilebilir. Oyun içerisinde bulunan User Information penceresine, tıklandığında tarayıcı ile apex'in paneli üzerinden ilgili oyuncunun info sayfasına yönlendiren bir buton bulundurabilir. Priest Genie'si berbat durumda (Malice atmak için atak mod açıldığında karakter R vurmak için mob'a koşuyor) ve çok yavaş. Diğer karakterlerde denemedim ama muhtemelen onlarda öyledir. Alttan macro açmaya gerek duymayacağımız şekilde iyileştirilebilir. Moradon'a gitmeye gerek duymaksızın Character ve Skill pencerelerine uzaktan Stat ve Skill sıfırlama özelliğinde butonlar eklenebilir Weapon Enchant Scroll, sol ele takılan bow silahları için atak vermiyor (Bunu önceki sunucunuzda düzelttiğinizi hatırlıyorum) Moradon bölgesinde ki exp görevleri otomatik kabul ediliyor, güzel olmuş. Birde tamamlandığında reward'ı otomatik verdirilebilir (en azından seçimi olmayanlar için, veya quest penceresinden çift tıklayarak tamamlamaya imkan verilebilir) Chaos etkinliğine giriş için map gereksinimi kaldırılabilir (En nihayetinde pvp sunucusu ) Client'ın normal şekilde kapatılması oldukça zaman alıyor, insan oyun kapanırken neler yaptığını merak ediyor. Bowl'da spawn olan OBL bossunun davranışında problemler var, tek başınıza dibinden atak yaptığınızda dahi mana siliyor, düzeltilebilir Edited June 1, 2022 by twostars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d5dl2 Posted May 24, 2022 Author Share Posted May 24, 2022 Merhabalar, Konuyu "Bugları Bize Bildirin" bölümüne mi açmalıydım ? Yada ingilizce paylaşım yapsam yönetim tarafından daha dikkat çekici olur mu ? Ekleme yapmak istediğim birkaç öneriyi de aşağıda paylaşıyorum: Client'ın çalışmasına background modu tarzı birşey eklenebilir. Oyun ekranda render olmasa dahi ekran kartını tüketimi değişmiyor. Bunun önüne geçen örnek PVP sunucular mevcut. CPU ve GPU tüketimi, Client arka planda çalışırken oldukça düşürülebilir. Client uzun süre açık kaldığında bir takım görsel hatalar oluşmaya başlıyor, bu konuyla ilgilenilebilir Party girişi ve çıkışı sırasında oyun içi konuşma sisteminin yüklenip/kaldırılması client'ın anlık kasmasına sebep oluyor. Günümüzde bunların önüne geçecek teknolojiler mevcut. Sunucunuz hakkında geri bildirimlere devam edebilme motivasyonu için konuya cevap vermenizi bekliyor olacağım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts